Fjernelse af pigmentpletter

Er du ramt af mørke pigmentforandringer i huden, der får dig til at se ældre ud end du føler dig? Den mørke pigment i huden kommer snigende med alderen og gør sjældent noget godt for vores udseende – man kan nemlig hurtigt komme til at se både træt og ældre ud.

Vil du se flere billeder? Klik her

Har du brug for en tid?

Du kan booke direkte her. Find hurtigt og nemt den tid som passer dig.

Vi glæder os til at se dig.

Hvad er pigmentpletter?

Sol eksponering, vejr og vind, samt alder slider på huden. Huden kan reagere herpå ved at danne mørke plamager. Øvrige årsager til forandringer i huden forårsages af stress, hormonelle forandringer såsom graviditet og overgangsalder, samt eventuelle livskriser.

Disse forandringer i huden kaldes pigmentpletter og forekommer i mild eller højere grad. Uanset årsag kan det være meget generende at være plaget af uønskede forandringer i huden.

Pigmentpletter kan ramme overalt på huden, altså både i ansigt og på krop. Dog rammes mange af pigmentforandringer på arme og i ansigt, da disse områder er særligt eksponeret af solen.

Forebyggelse af pigmentfejl

Der er en række ting, som du selv kan gøre for at passe godt på din hud og til dels forebygge at udvikle pigmentpletter. Solens skadelige UV-stråler er den største synder, når det kommer til at udvikle fejl og uønskede pletter i huden. Så husk altid solcremen når du skal ud – og køb eventuelt en dagcreme med solfaktor i.

Rygning, alkoholindtag og kost har også meget at sige, når det kommer til at holde sin hud sund. Derudover er det vigtigt at give huden så meget fugt, som overhovedet muligt – både indefra og udefra. Så husk den fugtgivende creme hver dag og drik rigeligt med vand.

Behandling af pigmentforandringer med laser

Er uheldet allerede ude, er der heldigvis hjælp at hente. Vi kan behandle og fjerne pigmentpletter med laserbehandling overalt på kroppen uanset om du har en lys, gylden eller mørk hudtype.

De pigmentpletter, der kan behandles sikkert og effektivt er:

  • Solar lentigines /alderdomspletter/leverpletter
  • Fregner
  • Solskader – pigmentpletter som er dannet efter eksponering af sol.
  • Hormonelt betinget pigmentering, som melasma, hyperpigmentering, chlosmata kan fjernes midlertidigt med laser, men de kan komme igen ved hormonelle forandringer.
  • Skønhedspletter kan, afhængig af deres dybde, behandles.

Før behandling af skønhedspletter skal der bestilles en forundersøgelse hos vores sygeplejerske Ninna Nygaard, hvor der tages stilling til om pletten kan fjernes sikkert. Behandlingen kan ske lige efter forundersøgelsen.

Sådan foregår behandlingen

En laserbehandling af pigmentpletter er meget skånsom og foregår ved brug af Q-Switched YAG-laser, der er den bedst testede og mest effektive laser på markedet. YAG-laseren virker ved at skabe en usynlig laserstråle med en bølgelængde på 532-1064 nm, høj energi. Lyset pulserer med korte intervaller på 3-7 nanosekunder.

Energien optages af melaninen i melocytterne, i de generende pigmentpletter og omdannes til varme. Varmen ødelægger pigmentet og pigmentet bliver absorberet og udskilt gennem kroppens naturlige forsvarsmekanismer. Det betyder, at pigmentet forsvinder gradvist.

For at opnå det fulde udbytte af behandling skal man undgå sol gerne 4 uger før behandling og anvende solfaktor 50+ mens behandlingen står på. Efterfølgende anbefales det at fortsætte med at anvende solbeskyttende behandling, for at beskytte huden mod de skadelige UV-stråler.

Antallet af laserbehandlinger afhænger af patientens hud, hvilken type pigmentforandringer der behandles, samt graden af pigmentforandringen. Du skal typisk forvente et forløb på mellem 2-4 behandlinger for at opnå det optimale resultat.

Mulige bivirkninger ved laserbehandling af pigmentforandringer

Behandlingen kan give en brændende fornemmelse og rødmen i huden svarende til den effekt, som man får af for meget sol.

Hævelse kan i sjældne tilfælde forekomme 1 til 2 dage efter behandling. Et let snavset udseende området kan forekomme 1-2 dage efter behandlingen, grundet overfladisk pigmentering. Denne pigmentering vil forsvinde naturligt af i løbet af 3 til 14 dage.

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen igennem.

Priser på behandling af pigmentpletter

Næse/lille område:
Kr. 500,00

Pande/kinder:
Kr. 900,00

Hals/bryst:
Kr. 1.500,00

Hele ansigtet:
Kr. 1.700,00

Hele ansigtet + hænder og bryst:
Kr. 2.500,00

Prisen er inkl. 1 behandling.

(For øvrige ønsker eller områder kontakt Art by Nikka på telefon: 93 91 94 51 eller info@abnikka.dk).